Dag 9 | Cambrai - Saint Quentin (52km)

Deze ochtend worden we gewaarschuwd door onze buurman op de camping: "Er hangt regen in de lucht en jullie tent staat open". We proberen alles zo snel mogelijk in te pakken. Gelukkig blijft het bij een paar spatjes regen en kunnen we rustig vertrekken richting Saint Quentin. Vannacht kreeg ik last van een zeurend gevoel in mijn knie. Ik denk dat ik 'm een beetje te veel belast heb.  Ik besluit daarom om een deel van mijn bagage aan Rutger te geven. Rutger heeft nu echt veel kilo's mee te zeulen. Het geeft gelukkig wat verlichting. 

Ook vandaag is het een warme dag. Er hangt meer bewolking maar dat maakt het veel benauwder. We klimmen veel en het landschap wordt wat afwisselender. Er staat een bord langs de weg met; de bron van de Schelde 350 meter. We rijden de weg in en komen in een aangenaam groen beekdalletje. Bij de bron staat een mooi beeld en alles ziet er heerlijk frisgroen uit. Wat een verademing om even in een andere omgeving te zijn. Helaas moeten we verder en meteen volgen er een aantal lange klimmen. Het 'zo gaat ie goed, zo gaat ie beter' werkt niet meer en we moeten de kinderen veel moed inpraten. Gelukkig volgen we op de laatste paar kilometers naar Saint Quentin het kanaal en nemen we afscheid van de heuvels. We ploffen samen met onze bagage neer op de camping. Fijn dat we er zijn en tijd voor een verkoelend ijsje!

Reactie plaatsen

Reacties

Paula van Beek
2 jaar geleden

Wat een leuke verhalen weer.
Er zijn nu een aantal mensen die jullie site volgen en ik krijg veel complimenten over de leuke verhalen en de prestaties van vooral de meiden, petje af voor allemaal!
Succes met je knie.